2014 - 09 - 30

ASTRID ERIKSSON

Astrid Eriksson har fått svara på några frågor angående drömmen som blev till verklighet och hennes liv som makeupartist!
Fortsätt i din raketfart framåt, du är grym och vi är så otroligt stolta!!!

ASTRID ERIKSSON

Namn: Astrid Eriksson

Kurs: Augusti-Oktober 2013

Yrke idag: Frilansande Makeup artist/ hårstylist

Stad innan kursstart: Söderhamn

Hemsida/agentur: Agent Bauer

På vilket sätt fångade MAKEUP ACADEMY ditt intresse?
 Det var den enda skolan jag fann som inriktade sig mot mode och reklam, och det var väldigt viktigt för mig. Jag hade länge följt Teresa Grundin och hört mycket om hennes spännande jobb som makeup artist, och även hon tipsade starkt om Lindas utbildning. När jag sen såg att en tjej från min hemstad (Maja Söderlund, nu Mikas Looks) gått hos Makeup Academy så bestämde jag mig, och sökte!

Vad uppskattade du mest med utbildningen?
 Att jag fick en stenhård grund att stå på. Alla tekniker och riktlinjer man lär sig under utbildningen gör allt i arbetslivet så mycket lättare. Och utifrån dom kan man driva på sin egen utveckling och hitta sin egen stil.

Vad har du jobbat med efter du avslutade din utbildning?
 SVT,TV4, Kanal5, Fashion Week, Stadium, Specsavers, Alcro, Swedbank, Trygg Hansa, Ellos,Kappahl, Collin, NellyMan, H&M Life, Solo Magazine och mycket mer.

Vilket är det roligaste jobbet hittills? Sedan jag gick med i Agent Bauer så gör jag mycket mera reklamjobb. Då får man resa runt på fantastiska ställen och inte minst träffa mycket nya människor hela tiden. Tyvärr så kan jag inte berätta så mycket mer då de roligaste jobben inte kommit ut ännu.. Men något jag gör just nu är IDOL, och det är väldigt roligt!

Vad är det som har gjort att du är där du är idag? Jag bestämde mig verkligen för att göra det här till 110%.  Direkt efter jag gått färdigt min utbildning började jag maila agenturer om att få assistera andra MUAs. Jag såg det som gratis vidareutbildning att få gå sida vid sida med branschens bästa. Hittade även fotografer att samarbeta med så jag kunde bygga upp min bok, och ha något att visa för agenten.

På vilket sätt har skolan hjälpt dig in i yrkeslivet?
 Efter min utbildning så fick jag flera av mina första jobb via skolan (som i sin tur ledde till fler jobb), de finns där och stöttar om man visar att man är hungrig! Eftersom Linda jobbat så länge inom branschen så vet hon hur det fungerar, alla hennes tips, trix och råd har varit ovärderliga för mig.

Vad har du för framtidsplaner? Jag hade en plan att inom 2 år ska jag kunna leva på mitt yrke och att ha en agentur inom 5. Allt det hände på mindre än 1 år så nu måste jag skaffa mig nya mål. Att få jobba utomlands är ett av dom!