2015 - 07 - 27

MARIO & KIM – MASTERCLASS DEL 1!

Vilken otrolig upplevelse!! 1000 överexalterade tjejer, makeupartister och skönhetsnördar samlade i ett rum för att få inspireras av världens mest kända realitystjärna och hennes makeupartist. De flesta skiljde sig markant från vår grundare Linda och utbildningsansvariga Johanna som kom till eventet med håret i slarvig knut, osminkade och i sandaler. Resterande 998 hade förmodligen tillbringat hela förmiddagen med att få till den perfekta makeupen, håret och stylingen. Det var magiskt! Det var som att rulla in i en galen film där alla sminkar sig med heltäckande bas och ögon inspirerade av Anastasia Beverly Hills instagram. By the way; Anastasia var på plats!

Vi hade inga förväntningar, snarare låga, då vårt europeiska sätt att se på makeup skiljer sig från det amerikanska. Vi trodde aldrig att vi skulle imponeras på det sättet som vi gjorde. Mario Dedivanovic var helt fantastisk!! Varför var han så bra? Jo, Mario har arbetat som makeupartist i över 15 år vilket betyder att han precis som vi,  jobbar ”old school”. Vad menas med ”old school” inom makeup? Det betyder att Mario har arbetat innan foto blev digitaliserat och innan primers blev det nya säljande underlaget. Precis som vi så arbetar han med tekniker för att få makeupen att hålla och undviker gärna primers och andra underlag som skapar barriärer för foundation. Han jobbar med penslar precis som vi. Applicera och sudda, rena penslar att sudda linjer med. Blendingen är det viktigaste för Mario och även för oss. Korrigeringsfärger imponerade inte på Mario. Han pratade mer om vikten av rätt produkt, täckningsgrad och gula/rosa toner. Något vi även här har gemensamt. Det som förvånade oss mest måste ändå vara hans val av produkter, vi trodde definitivt att han bara använde Anastasia Contouring Kit för sin kända contouring, men där plockade han istället upp en helt annan produkt… Han arbetar självklart med blandade märken då det är det enda sättet att kunna jobba med olika kunder och bygga sin väska med nyheter och det bästa från alla märken.

Ni elever som har gått på MAKEUP ACADEMY skulle säkert ha skrattat om ni hade varit där, då ni skulle känna igen er i allt! Ni skulle höra Lindas röst när hon ber er att inte tugga tuggummi, men att istället ta en minttablett. Precis detta gjorde även Mario. Detta var en av alla gånger Linda och Johanna skrattade högt. Våra elever hör oss ofta prata om kommunikation med kunden, för att uppnå ett gemensamt framarbetat resultat. Att inte generalisera färger för olika ögonfärger eller makeup för olika ögonformer är något vi har gemensamt med Mario då han istället pratar om individualism och vikten av att vara lyhörd. Hans råd till makeupartister som är på väg att starta sin karriär är samma råd som vi förmedlar på våran skola; Att bygga portfolio, skapa kontaktnät, assistera, kontakta agenturer och framförallt agera professionellt i alla lägen. Gärna ta några steg tillbaka under tiden som assistent för att sedan kunna ta klivet fram och köra själv!

Missa inte nästa inlägg om hur Linda fick ställa en fråga till Mario och Kim som ledde till en intervju i LA Times, Lindas möte med Marios syster och överlämnadet av Linda Mehrens Concious & Care Collection.

Håll ut, det kommer även inlägg om Kim Kardashians makeup av Mario och produkterna han helst arbetar med! Du kommer också att få se innehållet i goodiebagen vi fick med oss hem!

FullSizeRender 4 FullSizeRender 5 IMG_8411 IMG_3484